Back to overview

Respondenten nodig voor onderzoek Meki Tamara project

21 August 2017 Respondenten nodig voor onderzoek Meki Tamara project
Het Meki Tamara project onderzoekt de effecten van kwik en pesticiden op de gezondheid van moeder en het ongeboren kind in Suriname.

Zwangere vrouwen mogen zich nog steeds aanmelden voor een onderzoek. Voor het Meki Tamara project worden in totaal 1000 zwangere vrouwen geïncludeerd in een onderzoek. Het project werd in 2016 gelanceerd en kost US$ 3 miljoen.

Het hoofddoel is om de gevolgen te beoordelen van blootstelling aan stoffen die giftig zijn voor het zenuwstelsel, zoals kwik en pesticiden op de gezondheid van moeder en kind in Suriname. Samen met verschillende gezondheidsinstanties zoals de Medische Zending Primary Health Care zal er onderzocht worden, wat voor impact deze gevaarlijke middelen precies hebben op de gezondheid van de samenleving. De kinderen van de deelnemende vrouwen zullen vanaf de geboorte tot de leeftijd van vier jaar worden gevolgd voor wat betreft hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Het Meki Tamara project is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het Research Center van het Academisch Ziekenhuis (AZ) Paramaribo, de Tulane University uit New Orleans en de Anton de Kom Universiteit, ondersteund door de Caribbean Public Health Agency (CARPHA).

 U kunt zich aanmelden via: http://www.researchcentersuriname.org/en/mekitamara/

Source:http://www.loopsuriname.com/content/respondenten-nodig-voor-onderzoek-meki-tamara-project